Pažintis su policijos pareigūno profesija

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-05-03
  • Kategorija: Renginiai

 „Ginti. Saugoti. Padėti“ – visiems žinomas Lietuvos policijos šūkis. Jame užduotys, su kuriomis kasdien susiduria policininko tarnybą pasirinkę žmonės. Galimybė padėti kitiems, nemonotoniškas, kupinas iššūkių darbas vilioja drąsius jaunuolius. Nuo ko pradėti šį karjeros kelią?

Apie tai papasakojo balandžio 29 d. mūsų gimnazijoje apsilankiusi Vilniaus apskrities VPK Elektrėnų PK veiklos skyriaus tyrėja Žydronė Sakaliūnienė. Ji susitiko su II ir IV gimnazinių klasių mokiniais. Tyrėja pristatė studijų policijos mokykloje programą, paaiškino, kokios asmeninės savybės būtinos norintiems įgyti policijos pareigūno specialybę. Akcentuota, jog svarbus profesinis, fizinis bei psichologinis pasiruošimas. Tyrėja papasakojo apie policijos pareigūno darbo ypatumus, atsakė į mokinių klausimus. Mokiniai teiravosi, kaip galima pasirinkti vieną ar kitą studijų kryptį, domėjosi, kaip tapti kinologu, kokios policijoje yra karjeros galimybės.

Mokinių susitikimas su pareigūne buvo įdomi karjeros planavimo pamoka. Policijos pareigūnų Lietuvoje trūksta, todėl tikimės, kad vienam kitam Vievio gimnazijos  gimnazistui, susidomėjusiam šia veikla, susitikimas padės apsispręsti ir siekti savo tikslų.

Valda Karmazienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos