Elektrėnų profesinio mokymo centre

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-06-13
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 2 dieną 1C, 1A, 2A klasės mokiniai kartu su mokytojomis V. Strasevičiene ir V. Veršylaite dalyvavo Elektrėnų profesinio mokymo centre vykusiose profesinio orientavimo pamokose.

Viena grupė mokinių sužinojo, kokią kompetenciją galima įgyti EPMC baigus mobiliųjų ir stacionariųjų robotų valdymo modulį (automatinių sistemų eksploatavimo mechatroniko modulinė profesinio mokymo programa). Užsiėmimo metu mokiniai susipažino su programavimo pradmenimis, aiškinosi, kaip kurti ir valdyti mobiliuosius ir stacionariuosius robotus, palygino jų taikymo ypatumus, nagrinėjo robotuose naudojamų jutiklių veikimo principus, specifiką.

Kita mokinių grupė centro kavinės virtuvėje susipažino su picų gaminimo moduliu (virėjo modulinė profesinio mokymo programa). Pirmiausia mokiniams buvo papasakota, kaip parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas picų gamybai, kaip kepti, apipavidalinti ir patiekti picas. Po to kiekvienas mokinys galėjo pasigaminti mėgstamiausią picą. Ši praktinė užduotis labai visiems patiko.

Dalyvaudami šiuose užsiėmimuose mokiniai įsitikino, kad sudarant sąlygas mokytis profesijos dar mokyklos suole, bendrojo ugdymo mokyklų ir gimnazijų mokiniams atveriamos daug įvairesnės pasirinkimo galimybės: baigęs mokyklą mokinys gali toliau tęsti mokslus profesinėje mokykloje ar stoti į universitetą, kolegiją. Jam taip pat atsiranda galimybė dirbti pagal įgytą kompetenciją, galbūt susikurti sau darbo vietą, o, panorus mokytis toliau, studijas rinktis jau išbandžius darbo pasaulį ir gerai apsisprendus dėl specialybės.

Mokytojos V. Strasevičiene ir V. Veršylaitė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos