Pasitikime vasarą saugiai

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-06-08
  • Kategorija: Renginiai

Pirmą vasaros mėnesį 7B klasėje pradėjome netradicine fizikos pamoka. Su  mokiniais diskutavome apie artėjančias vasaros atostogas, kurių metu kyla daug pagundų, nusiteikiama linksmybėms.

Daugeliui patinka laisvalaikį leisti gamtos prieglobstyje – miškuose, pajūryje ar prie kitų vandens telkinių. Demonstruodama skaidres, bibliotekos vedėja Vega Selskienė priminė mokiniams apie gamtoje tykančius pavojus, ragino mokinius būti budrius ir atsakingus, saugotis  erkių, kraujasiurbių vabzdžių įkandimų, žaibo ar margos gyvatės kirčio. Jei mokiniai sumanytų pagrybauti ar pauogauti, būtina žinoti, kokių grybų, uogų nevalia rinkti. Be abejo, svarbu žinoti,  kaip elgtis maudantis, kad nuoširdaus džiaugsmo neužtemdytų liūdesio ir skausmo kartėlis. Fizikos mokytoja Onutė Fylerytė mokė, kokių atsargumo priemonių reikėtų imtis į elektros tinklą jungiant įvairius prietaisus, ką daryti, įvykus nelaimei dėl elektros įrenginių, instaliacijos gedimų, kaip reikėtų elgtis, jei po audros pastebimi nutraukti elektros laidai ar nuo elektros iškrovos nukentėję žmonės. Bibliotekininkė Lina Dzingienė mokiniams įteikė popierines geles, kurių žiedlapiuose jie turėjo įrašyti pamokos metu aptartus galimus vasaros pavojus. Šios, pačių sukurtos saugaus elgesio atmintinės, primins, kaip tinkamai elgtis, iškilus grėsmei.

Vasara – trumpas, bet nuostabus metų laikas, dovanojantis naujus potyrius, atradimus, poilsį ir pažinimą, išmėginimus, džiaugsmą ir šaunius prisiminimus. Kad atostogos būtų įdomios, linksmos ir praleistos turiningai, būkite atsargūs, atidūs, saugūs ir tuomet galite drąsiai pasinerti į nuostabius vasaros nuotykius.

Bibliotekos vedėja Vega Selskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos