Edukacinė ekskursija į Panevėžio gamtos mokyklą

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-10-05
  • Kategorija: Renginiai

Rudenišką rugsėjo mėnesio pabaigos popietę mes, IB klasės mokiniai su savo auklėtoja Violeta Grincevičiene, išsiruošėme į ekskursiją. Vykome į Panevėžio gamtos mokyklą, kuri įsikūrusi Tarpukariu statytoje buvusioje advokato Č. Petraškevičiaus viloje. Ši mokykla – unikalus architektūrinis pastatas – įsikūręs vaizdingame parke, jai priklauso ir mažasis zoologijos sodas.

Mokykloje pirmiausia susipažinome su gide, kuri mus lydėjo visos viešnagės metu. Ekskursijos pradžioje pamatėme protingiausią Lietuvos paukštį – kranklį, kuris, gidės teigimu, gali kalbėti. Taigi nedelsdami pabandėme jį prakalbinti. Deja, iš pradžių mums nepavyko. Tad nuėjome aplankyti kitų gyvūnų. Glostėme meilias ir draugiškas ožkytes, „bendravome“ su asiliuku. Mums buvo papasakota daugybė įdomių istorijų tiek apie pačią Gamtos mokyklą, tiek apie matytus gyvūnus, netgi šiek tiek apie Lietuvos istoriją. Aplankę visus lauko gyvūnus, ėjome į mokyklos vidų. Ten apžiūrėjome „Žaliosios galerijos“ parodą ir kitas edukacines erdves.

Paskutinė mūsų edukacijos vieta buvo kambarys, pilnas egzotiškų gyvūnų. Ten pamatėme gyvatę, vėžlius, šinšilą... Kai jau stovėjome prie autobuso ruošdamiesi išvažiuoti, kranklys netikėtai mums pasakė „ATIA“. Tai padarė didžiausią įspūdį tiek man, tiek kitiems mano bendraklasiams.                     

Grįžome namo linksmi ir pailsėję.

Urtė Stoškutė, Ib klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos