Europos kalbų diena gimnazijoje

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-09-28
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 dieną visoje Europoje buvo švenčiama Europos kalbų diena, kuria siekiama atkreipti dėmesį į žemyno kalbų įvairovę. Tądien renginius organizavo įvairios organizacijos ir įstaigos. Mūsų gimnazijoje taip pat tapo įprasta paminėti šią dieną.

Šįkart užsienio kalbos mokytojai subūrė mokinius konferencijų salėje. ,,Kalba – tai didžiausias turtas. Kalbos atveria duris į pasaulį. Mokytis kalbų šių laikų pasaulyje yra ne tik įdomu, bet ir naudinga,“ tokiais žodžiais gimnazijos mokiniai pradėjo renginį, skirtą Europos kalbų dienai. Jo metu mokiniai savo kalbinius gebėjimus atskleidė labai įvairiai. Anglų kalbos mokytoja V. Špiliauskaitė kartu su IIB klasės mokinėmis Ineta Veličkaite ir Ieva Vaitkevičiūte renginyje dalyvaujančius mokinius supažindino su apklausos rezultatais. Apklausos tikslas išsiaiškinti populiariausias kalbas, dažniausiai lankomas šalis, įdomiausius kitų kalbų žodžius. Rusų kalbos mokytoja L. Balaišienė ir III gimnazinių klasių mokiniai, lankantys rusų kalbos būrelį, paruošė stendą bei pristatė jame pateiktą informaciją. Taip pat mokiniai žiūrėjo jų pačių sukurtus trumpus filmukus apie Europos Sąjungos šalis, kuriose jie lankėsi. Buvo pristatytos Vokietija, Lenkija, Latvija, Lietuva, Ispanija, Italija, Graikija ir Estija. Filmus kūrė 7A, IIA, IIb, 6B ir IC klasių mokiniai. Jie dalijosi savo kelionių įspūdžiais ir patirtimis. Mokiniai nuoširdžiai ruošėsi ir dalyvavo renginyje, kuriam pasiruošti padėjo anglų kalbos mokytojos V. Špiliauskaitė, E. Juknevičiūtė ir E.  Šablinskaja.

Europos kalbų dienai paminėti buvo skirtos ir netradicinės pamokos. Mokytoja I.Rastorgujeva kartu su bibliotekininke L.Dzingiene IIB ir IIC klasėse vedė pamoką-viktoriną ,,Ką tu žinai apie Europos šalis?". Šios viktorinos tikslas skatinti mokinius dirbti komandoje, domėtis kitų šalių istorija bei kultūra. IVB ir IIA klasėse vyko protmūšis. Jį organizavo lietuvių kalbos mokytoja D. Raslanienė. Tikslas sužinoti apie kalbų ir kultūrų įvairovę bei plėsti mokinių žinias apie oficialias Europos šalių kalbas. Netradicinę pamoką 7A klasėje vedė lietuvių kalbos mokytoja A. Barauskienė. Mokiniai aptarė 12 priežasčių, kodėl reikia mokytis kitų kalbų, sukūrė plakatą.

Tą dieną mokiniai tikrai sužinojo daugiau apie įvairias kalbas ir kaip svarbu jų mokytis! Juk ne veltui sakoma, kad mokantis žodį ir kelią žino. Kelią, kuris veda į svečias kultūras ir atveria naujus horizontus.

Jaunieji žurnalistai

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos