Auksinio rudens spalvomis išpuošta edukacinė kelionė į Lenkiją

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-10-18
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 8-9 dieniomis Vievio gimnazijos 8 ir I-II gimnazinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis D. Jonikiene, V.Veršylaite ir E.Šablinskaja vyko į Lenkiją.

Pirmiausia mokiniai aplankė Malborką, kur susipažino su didingos, XIII a. statytos Malborgo pilies istorija. Visi turėjo galimybę pajausti, kaip gyveno bei kovojo dėl pilies saugumo joje gyvenę žmonės. Mokiniai pamatė turtingas eksponatų gintaro ir ginklų ekspozicijas, grožėjosi freskomis bei gotikinio stiliaus architektūros formomis, dekoro elementais.

Aplankę pilį, mokiniai nuvyko į Sopoto kurortą. Čia grožėjosi ramia, spalvinga Sopoto krantine, nuostabiai dekoruotais Sopoto gyventojų namais, senamiesčiu. Oras buvo puikus, tad laikas lankant ilgiausią Baltijos jūroje molą neprailgo. Vakare mokiniai atvyko į Gdanską, kur kitą dieną laukė pažintinė ekskursija po miestą.

Nuostabus senamiesčio ansamblis ir uostas šiltai priėmė pasisvečiuoti atvykusius smalsius mūsų mokinius. Manoma, kad šioje vietoje jau V amžiuje buvo nedidelė gyvenvietė, nors rašytiniuose šaltiniuose ji pirmą kartą paminėta 997 m. Antroje X a. pusėje miestas augo ir tapo reikšmingu prekybos centru svarbių žemės ir jūrų kelių kryžkelėje. Tikra šventė buvo aplankyti šį viduramžių didmiestį, kruopščiai atstatytą po Antrojo pasaulinio karo sugriovimų. Karališkasis traktas, Neptūno fontanas, pagrindinė miesto rotušė, Šv. Mergelės Marijos bažnyčia, Auksinis namas, Gdansko kranas, Auksiniai vartai, Šv. Mykalojaus bažnyčia bei Žalieji vartai ir Didysis malūnas – tikrai dar ne viskas, ką išvydo mokiniai.           

Kelionės metu džiugu buvo stebėti, kaip mokiniai domisi istorija ir džiaugiasi kartu leidžiamu laiku. Dauguma mokinių sakė, kad dar norėtų sugrįžti į Gdanską ir pasigrožėti miesto architektūra.

E.Šablinskaja, IIA klasės auklėtoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos