Konstitucijos egzaminas

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-10-25
  • Kategorija: Renginiai

Šįmet Lietuva mini pirmosios modernios, nuolatinės, demokratinio turinio Konstitucijos 100-metį ir dabartinės Konstitucijos 30-metį, 2022 metai paskelbti Lietuvos valstybės Konstitucijos metais. Ta proga visus metus vyksta daug prasmingų renginių. Svarbiausias jų – Konstitucijos egzaminas.

Spalio 25 dieną Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėju Lietuvos Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda visus, mylinčius savo šalį ir norinčius dar geriau išmanyti pagrindinį šalies teisinį dokumentą, kvietė pasitikrinti Konstitucijos žinias. Per penkiolika Konstitucijos egzamino gyvavimo metų konstitucines žinias jau pasitikrino maždaug kas septintas Lietuvos pilietis. Taigi Konstitucijos egzaminas yra unikalus pilietiškumo skatinimo būdas.

Šioje visuotinėje teisinių žinių įsivertinimo akcijoje dalyvauti mūsų gimnazijos mokinius pakvietė istorijos ir pilietiškumo mokytojai Rasa Peleckienė ir Juozas Rūškys. Iššūkį priėmė beveik šimtas 5-8 ir I-IV gimnazinių klasių mokinių. Egzaminas vyko virtualioje erdvėje. Organizatorių sudaryta komisija išrinks egzamino nugalėtojus. Laimėtojais bus pripažinti dalyviai, kurie pateiks daugiausiai teisingų atsakymų į uždaro tipo klausimus ir tiksliausiai/ kūrybiškiausiai atsakys į atvirą klausimą.

Linkime visiems sėkmės.

Jaunieji žurnalistai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos