Išvyka į Neries regioninį parką

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-10-28
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 28 dieną 5A ir 5C klasių mokiniai, lydimi klasių auklėtojų V. Debesienės ir J. Rūškio, vyko į žygį Neries regioniniame parke. Žygio tikslas – pažinti Vievio apylinkių gamtinius-kultūrinius paminklus, įdomiai ir turiningai praleisti laiką.

Žygį mokiniai pradėjo Bražuolės stovyklavietėje. Keliaudami aplankė Kražglių pilkapį, Pinyklos mitologinį šaltinį. Apie šį šaltinį sužinojo keletą padavimų. Viename jų pasakojama, jog anksčiau šio šaltinio vandeniu gydydavo skaudančias akis, merginos prausdavosi veidus, kad ilgiau išliktų jaunystės grožis. Dauguma mokinių, susidomėję padavimais, įsipylė šaltinio vandens į savo gertuves, keletas ir veidą nusiprausė. Toliau žingsniavo iki Asiutiškių regyklos, kurioje pasigrožėjo įspūdinga Neries slėnio panorama, pasidarė daugybę nuotraukų. Po to pasuko atgal į Bražuolės stovyklavietę. Stovyklavietėje, kol auklėtojai ruošė pietus, mokiniai bendravo, dalinosi įspūdžiais, žaidė žaidimus ir linksmai leido laiką. Pavalgę, sutvarkę iškylos vietą, grįžo atgal į gimnaziją.

Nors visi pavargo (ėjo 6 kilometrus!), žygis mokiniams labai patiko. Jie išreiškė norą, jog ir ateityje organizuotume žygius, nes tai pakankamai prasmingas ir įdomus laiko praleidimo būdas.

J. Rūškys, 5C klasės auklėtojas ir istorijos mokytojas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos