GIMNAZIJOS „ŽVAIGŽDUČIŲ“ ŠVENTĖ PRIE VIŠTYČIO EŽERO

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-06-06
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 22 d. gimnazijos mokslo pirmūnai, olimpiadų, konkursų, parodų, varžybų nugalėtojai ir prizininkai keliavo į Vilkaviškio kraštą. Tai kasmetinė gimnazijos tradicija: „Žvaigždučių“ šventė vyksta gražiausiose Lietuvos vietose.

Pirmiausia aplankėme Vilkaviškį. Vietinė gidė surengė apžvalginę ekskursiją po miestą. Nustebino švara, mažosios architektūros elementų gausa, daugybė tiltelių per upelius.

Iš Vilkaviškio nuvykome į Paežerių dvarą. Susipažinome su dvaro, oficinos ir ledainės ekspozicijomis, pakilome į bokštą.

Kelionę tęsėme link Vištyčio ežero, prie kurio yra nedidelis Vištyčio miestelis. Jame įkurtame Vištyčio regioninio parko lankytojų centre supažindinome su ekspozicija, Vištyčio ežero augmenija ir gyvūnija. Vištyčio ežeras yra 3 km į šiaurę nuo Lietuvos, Rusijos ir Lenkijos valstybių sienos sankirtos. Jo plotas 17,83 km2. Lietuvai priklauso 5,44 km2, likusi dalis – Rusijos Federacijai.

Prie Lankytojų centro keliautojus gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis pavaišino ledais. Atsivėsinę nuvykome į Vištyčio vėjo malūną, kuriame yra išlikusi didelė dalis autentiškos technologinės įrangos. Dabar Vištyčio vėjo malūnas – egzotiška gamtovaizdžio puošmena. Jis įtrauktas į Lietuvos Respublikos Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Nuo malūno pradėjome žygį Šilelio pažintiniu taku. Juo keliaudami gėrėjomės nepakartojamo grožio kraštovaizdžiu, vaizdinga Vištyčio ežero pakrante. Sustojome Šilelio stovyklavietėje, kur ir įvyko „Žvaigždučių“ šventė. Gintaras Dobilaitis pasveikino savo pasiekimais gimnazijos bendruomenę džiuginančius mokinius, įteikė padėkas ir gimnazijos atributika papuoštas atminimo dovanėles. Po apdovanojimų ceremonijos išvykome namų link.

Kelionės metu visus lydėjo gera nuotaika ir puikus oras. Kitais metais planuojame keliauti į Ventės ragą.

Valda Karmazienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas