Paskutinio skambučio šventė

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-06-04
  • Kategorija: Renginiai

Pavasario pabaiga Lietuvos mokyklose kiekvienais metais ypatinga – abiturientams aidi paskutinis skambutis. Gegužės 31 dieną skambučio melodija pakvietė ir mūsų IV klasių gimnazistus  į paskutinę klasės auklėtojų pamoką. Po pamokos penktokai juos palydėjo į aktų salę. Čia laukė tie, kurie šalia buvo ne vienerius metus: tėvai, mokytojai ir trečių klasių gimnazistai. Šventės organizatoriai XIX gimnazijos laidos abiturientams surengė įsimintiną renginį ,,Sena nauja pasaka“.

,,Kas abiturientų pasakoje buvo svarbiausia?“ – klausė šventės vedėjos Ineta Bedulskytė ir Kamilė Satkevičiūtė. Atsakymų buvo įvairių. Penktokai priminė, kad svarbiausios buvo tyros vaikystės svajonės. I-II klasių gimnazistai, dovanodami šokį, teigė, jog visada labai svarbūs buvo draugai. Mokykloje prabėgę metai buvo kupini visko: juoko ir ašarų, atradimų ir praradimų, paslapčių ir stebuklų...

O su paskutinio skambučio aidu prasidėjo kita, nauja  pasaka. Atsakymus, kokia ji bus ir ko tikėtis ateity,  pateikė gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis, Elektrėnų savivaldybės meras Gediminas Ratkevičius ir vicemerė Inga Kartenienė, tėvelių vardu kalbėjusi Kristina Kurminienė, pirmoji mokytoja Elena Mikelinskienė, auklėtoja Aušra Malinauskaitė - Sidorkina. Nuotaikingame pasirodyme vienuoliktokai ragino visada kovoti iki galo, jei nesiseka, pradėti iš naujo, tikėti, kad įveikti galima visas kliūtis. Nuoširdžius linkėjimus lydėjo vaikinų dueto – Ričard Briuchanov ir Liutauro Paškevičiaus – atliekamos dainos.

Šventės pabaigoje išgirdome abiturientų padėką mokytojams, tėvams, gimnazijos bendruomenei.

Tikime, kad naujai kuriamoje pasakoje mūsų abiturientus lydės šviesa, meilė, taika.

R. Bimbirienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas