Mokinių atostogos Lenkijoje

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-11-09
  • Kategorija: Renginiai

Per rudens atostogas grupė  Vievio gimnazijos mokinių su mokytoja Aušra Malinauskaite- Sidorkina keliavo į  Lenkiją. 

Pirmiausiai aplankėme Ogrodzieneco pilį. Tai viena iš galingiausių ir įspūdingiausių gynybinių pilių, pastatyta 1350 – 1370 m. Ji įsikūrusi ant kalkakmenio uolos viršūnės, strategiškai patogioje vietoje. Iš trijų pusių ją supa aukštos uolos, iš ketvirtosios - aukšta akmeninė siena. Buvome labai sužavėti pilies didingumo bei  puikaus rudeninio peizažo.

Dar vienas aplankytas objektas - Krokuvos senamiestis.  Turgaus aikštėje matėme Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, miesto rotušės bokštą ir paminklą A. Mickevičiui. Aplankėme ir Vavelio katedrą, kurioje buvo karūnuoti beveik visi Lenkiją valdę karaliai. Vakarop užkilome į Gubaluvkos kalną, nuo kurio atsivėrė įspūdingas  kalnų bei miesto šviesų vaizdas. 

Didžiausią įspūdį, be abejo, paliko  įžymiosios Velyčkų druskų kasyklos,  įtrauktos į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą.  Apsilankymo metu nusileidome į 135 m gylį, kur keliose horizontalėse suformuota 2 km ilgio trasa, susidedanti iš 20 kamerų. Oras čia sunkte persisunkęs druska, kristalai žaižaruoja įvairiausiomis spalvomis, akis džiugina įvairios skulptūros ir net keturios koplyčios. Viskas jose iškalta iš druskos ir akmens- altoriai, šventieji, net šviestuvai. Ne veltui Veličkų druskų kasyklas kasmet aplanko milijonas turistų- jos tikrai įspūdingos.

Namo grįžome  pailsėję ir laimingi -praturtinę istorijos žinias, kupini įspūdžių.

IIIA klasės mokoinė Ieva Sužiedėlytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos