Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2024-10-15
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvos šaulių sąjunga kartu su Krašto apsaugos bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijomis įgyvendina privalomą visiems bendrojo lavinimo devintų klasių ugdytiniams pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursą, skirtą gerinti mokinių žinias apie nacionalinį saugumą, piliečių vaidmenį valstybės gynyboje, suteikti jiems praktinių įgūdžių.

Spalio 9-11 dienomis ir Vievio gimnazijos devintokams vyko pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas, kurį organizavo Lietuvos šaulių sąjungos savanoriai.

Veiklos prasidėjo paskaita apie pilietiškumą, apie tai, kodėl toks kursas yra labai svarbus ir kodėl jis organizuojamas būtent devintokams. Smagu, kad mūsų mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijoje, nebijojo klausti. Dvi dienas gimnazistai mokėsi suteikti pirmąją medicininę pagalbą, aiškinosi, kaip nepažįstamoje vietovėje (miške, mieste) išgyventi, kokios higienos reikėtų laikytis stovyklaujant ar iškylaujant. Praktiškai reikėjo pritaikyti ir mokomųjų dalykų (biologijos, matematikos) žinias, o tai jau sukėlė nemažų iššūkių. Savo taiklumą, koordinaciją mokiniai pasitikrino šaudymo pratybose. Jiems taip pat prireikė sumanumo norint greitai ir taisyklingai pasistatyti palapines.

Trečią dieną mokinių laukė išgyvenimo žygis: teko keliauti pasirinktu maršrutu po Vievio apylinkes, pagelbėti  draugams, įkurti laužavietes. Grįžusių į gimnaziją šiek tiek pavargusių mokinių dar laukė viktorina. Šauniausiai joje atsakinėjo IB klasės mokiniai.

Taigi viso kurso programa buvo sėkmingai įveikta.  Puiku, kad dalyvavo visi trijų klasių mokiniai, jiems už atliktas veiklas buvo įteikti pažymėjimai. Intensyvus, tačiau labai vertingas kursas pastiprino pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Valda Karmazienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas