Pažintis su profesija

  • Paskelbė : Justinas Mickūnas
  • Paskelbta: 2022-11-20
  • Kategorija: Renginiai

Šių metų lapkričio 11-12 dienomis Vievio gimnazijos I gimnazinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis V. Strasevičiene ir V. Veršylaite dalyvavo Elektrėnų profesinio mokymo centre organizuotoje  paskaitoje „Supažindinimas su informacinių ir ryšių technologijų aptarnavimo techniko profesinio mokymo programa“. Programą pristatė profesijos mokytojas V. Misiovič. Mokiniai sužinojo, kad ji yra skirta parengti kvalifikuotus informacinių ir ryšių technologijų aptarnavimo technikus, kurie gebėtų atlikti informacinės sistemos problemų valdymą, įdiegti ir prižiūrėti informacinių ir ryšių technologijų sprendimus, valdyti informacinių ir ryšių technologijų pokyčius. Lektorius akcentavo, kad naujų informacinių technologijų vaidmuo visose srityse nuolat didėja, darbo rinka yra nepaprastai plati, todėl šios srities specialistų visada trūksta.

Mokiniai taip pat buvo supažindinti su kompiuterių vidiniais ir išoriniais įrenginiais, grafikos stimuliatoriumi, išbandė virtualios realybės akinius.

Paskaita buvo labai įdomi ir informatyvi, todėl gali būti, kad ne vienam mokiniui padės apsispręsti renkantis profesiją bei tolimesnį gyvenimo kelią.

V. Strasevičienė, informacinių technologijų mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos